Xiaomi pametni telefon imat će Snapdragon 865 Plus i puniti 120 W.

Nedavno smo vidjeli porast utrke za povećanjem snage punjenja smartphones, Ova će promjena biti način da se nadoknadi kapacitet baterija koji fizički nemaju prostora za rast. U tom smislu, OPPO Vivo i Xiaomi vidimo kao primjere u ovim djelima.

Sada novi certifikat kaže da će Xiaomi imati novi model pametnih telefona spreman s punjivom baterijom od 120 W, a otkriveni su i drugi zanimljivi detalji.

Xiaomi pametni telefon imat će Snapdragon 865 Plus i puniti 120 W.

Novi Xiaomi pametni telefon punit će se na 120 W.

Zahvaljujući novom certifikatu na kineskoj 3C platformi, postao je poznat još jedan Xiaomi model s brojem M2007J1SC. Otuda činjenica da je certificirano da se puni maksimalnom snagom od 120 W, da budemo precizni 6 A i 20 V.

Uz ove podatke, postoji i naznaka da se radi o 5G pametnom telefonu, pa će morati biti opremljen odgovarajućim procesorom.

Xiaomi pametni telefon imat će Snapdragon 865 Plus i puniti 120 W. 1

Da biste upotpunili ove podatke, isti je model već pronađen u kodu MIUI 12. S njim je povezano kodno ime “cas”. prema XDA web mjesto za programereovo je kodno ime povezano s Snapdragon 865 procesorom, 5G procesorom. Međutim, možda dolazi sa Snapdragonom 865+ jer u linijama koda koji su analizirani ne postoji razlika među njima.

U posljednje vrijeme čini se da na kameri postoji promjena koda. Prije toga, referentna kamera bila je 108MP, no ispravka kaže da će glavna kamera biti 48MP.

Xiaomi pametni telefon imat će Snapdragon 865 Plus i puniti 120 W. 2

Ipak zahtijeva kamera, model “cas” trebao bi biti opremljen optičkim zumom i načinom “supermona”. Također ćete imati širokokutnu kameru posvećenu makro snimkama. S ovim referencama, međutim, nije jasno može li pametni telefon imati 3 ili 4 kamere u glavnom modulu.

U istoj analizi nije bilo moguće utvrditi hoće li to biti konkretan prijedlog za kinesko tržište ili bi, naprotiv, moglo doći do globalnog tržišta.