Snapdragon 865 testovi pokazuju da će porasti konkurencija

U susret rastućoj utrci za SoC performanse sustava smartphones, proizvođači se trude stvoriti sve snažnije SoC-ove. Oni žele dati opremi još više obrade i performansi.

Ako se utrka nagnula prema MediaTeku s njegovim nedavnim Dimensity 1000, izgleda da se sada sve promijenilo. Qualcomm ponovno izlazi na tržište i pobjeđuje svu konkurenciju s novim Snapdragonom 865.

Snapdragon SoC Qualcomm smartphones Dimensity

Dimenzija je izgubila SoC prijestolje

Tržište smartphopnes je u procvatu. Sve je više prijedloga za korištenje SoC-a koji su podneseni. To uvelike poboljšava performanse na koje smo navikli i opreme daju natprosječne performanse. Naravno da i dalje ovise o ostatku hardvera, tako da su jedinstveni.

Glavna domena na ovom polju pripadala je Qualcommu svojom Snapdragon linijom. No, ova pozicija zaprijetila je dolaskom MediaTeka Dimensity 1000 i uspjela je nadmašiti svu konkurenciju. Ovo je bio SoC koji bi svi željeli imati u svom smartphones, posebno za izvedbu.

Snapdragon 865 testovi pokazuju da će porasti konkurencija 1

Snapdragon je novi kralj moći u smartphones

Naravno, pokazalo se da je to bila samo privremena situacija za povjerenje u podatke predstavljena sada. Snapdragon 865 sada se pojavio u prvim Antutuovim testovima i potpuno je srušio svu svoju izravnu konkurenciju. Dostigao je 544.000 bodova, nakon što je jednom dostigao 568.919.

S ovom jedinstvenom vrijednošću, Snapdragon 865 uglavnom pobjeđuje u svojoj ponudi, sa 855 i 855+. Ostvaruje 15% više ukupnih performansi, poboljšavajući za CPU 28% i 19% za GPU.

Snapdragon 865 testovi pokazuju da će porasti konkurencija 2

Qualcomm ponovno pobjeđuje svu konkurenciju

U konkurenciji je 11% snažniji od Kirin 990 5G i 18% je iznad Dimensity 1000. Na razini GPU-a dostiže 38% poboljšanja. Protiv ovih SoC-a Snapdragon će pogoditi kad dođe u međuvremenu. Galaxy S11 i s Xiaomi Mi 10.

Zanimljivo je da su ove vrijednosti dobivene probnom verzijom ovog novog SoC-a. Snapdragon 865 će se i dalje optimizirati prije nego što stavite novu smartphones, Čak i tada, još uvijek može biti prostora za poboljšanja putem softvera.