Samsung će u budućnosti možda ponuditi kameru od 600 megapiksela

Samsung radi na novim mogućnostima u tehnologiji biniranja biniksela, a senzor kamere od 600 megapiksela razvio se za svoju budućnost smartphones, Samsung je već nadmašio oznaku od 100MP uvodeći 108MP kameru u njenu najnoviju ponudu Samsung Galaxy S 20 Super. Koristite novi vodeći pametni telefon tvrtke Samsung Binning 3 × 3 piksela, koji apsorbira više svjetla i smanjuje probleme uzrokovane postavkama slabog osvjetljenja. Očekuje se da će tehnološki div upotrijebiti istu teoriju i praksu u svojim budućim ponudama.

Samsung će probiti granice ljudskog oka

Prema informacijama koje je otkrio Samsung-ov Yongin Park, voditelj tima poslovnih vođa, ljudsko oko može razlikovati oko 500 megapiksela od točnosti u usporedbi s trenutnom razlučivosti fotoaparata i glavnom razlučivosti pametnih telefona. Samsung, s druge stijene, razvija senzore za kameru od 600 megapiksela koji će probiti granice ljudskog oka. Također, očekuje se da će Samsung vrlo brzo otkriti senzore kamera od 600 megapiksela.

Samsung je skočio sa 64 megapiksela na 108 megapiksela u šest mjeseci

Samsung je u svibnju 2019. godine otkrio svoj senzor kamere od 64 megapiksela, koji je koristio senzore za binning 2 × 2 Piksela. Samo šest mjeseci nakon lansiranja, Samsung je rotirao 108-megapikselni fotoaparat na tržištu s boljom apsorpcijom svjetlosti i senzorima. Budući da je tehnološkom divu trebalo samo šest mjeseci da uskoči u senzor od 108 megapiksela, vrlo je očekivano da Samsung neće trebati vremena da na tržište dovede senzor kamere od 600 megapiksela.

Samsung će proširiti upotrebu slikovnih senzora u raznim aplikacijama

Prema postu koji je objavio Samsung Newsroom, Samsung stalno radi sa senzorima slike, ali aplikacija je bila ograničena na polju pametnih telefona. Također, tehnološki gigant stvara beskrajne mogućnosti u pikselnoj tehnologiji, i očekuje se da Samsung Proširit će spektar slikovnih senzora i koristiti ih u raznim aplikacijama poput dronova, autonomnih vozila i Interneta stvari (IoT). Samsung je također bio lider u malom senzoru piksela visoke rezolucije koji će trajati dugo. Tehnološki div također istražuje senzore koji uz senzore slike otkrivaju miris ili okus. Samsungove nove mogućnosti, ako se pokrenu, pomoći će korisnicima da prevaziđu svoja čula i postanu bitni dio ljudskog života.