Pristup korak po korak za nadgledanje aplikacija

Rezultat slike za praćenje aplikacije Appoptics

Nadgledanje aplikacija nije sva znanost. To uključuje barem malo umjetnosti i mašte, bez obzira na to što će vam reći IT menadžeri. To je zato što čak i najbolji sustavi koji nisu u mogućnosti da se prilagode vašim poslovnim potrebama, niši, vrsti organizacije ili drugim pojedinačnim parametrima. Tu je postupak u tri koraka kako biste bili sigurni da ćete, bez obzira na pristup koji imate prema praćenju aplikacija, koordinirati sve dijelove slagalice na temelju načina na koji je vaša tvrtka postavljena, tko su vaši kupci i kako predviđate budućnost. Evo kratkog osvrta na tri koraka koja mnogi menadžeri i IT stručnjaci koriste kako bi započeli s učinkovitim APM sustavom.

Pomislite na veliku sliku

Prečesto se menadžerski timovi usredotočuju na metrike i performanse koda. Nažalost, zadaće nadgledanja infrastrukture i poslužitelja ostaju na hladnoći. Kad APM gledate kao holistički sustav od vrha do dna, moći ćete ga učiniti onako kako želite. Ne zaboravite da koristite čitav niz alata za prikupljanje, prikupljanje, objedinjavanje, pohranu i analizu svih podataka koje ste mogli prikupiti s najviše razine. Tada ćete biti u mogućnosti da se detaljno pozabavite bilo kojim problemom koji ćete otkriti i izraditi ispravku u kratkom vremenu. Neki IT stručnjaci navode ovu holističku filozofiju praćenja aplikacija kao cjelovitu svinju jer to podrazumijeva koristeći sve alate koji su vam na raspolaganju, a ne samo metrike i kod aplikacije.

Odaberite odgovarajuće metričke podatke

Pazite da se ne pouzdajete u vanjske postavke. Uvijek se odlučite za konfiguriranje sustava na temelju vaših jedinstvenih potreba. Ako, primjerice, ponudite digitalni proizvod koji se može preuzeti, morat ćete nadgledati kolica i sustave dostave na mnogo drugačiji način od tvrtke koja prodaje knjige, nakit ili auto dijelove. Nijedna dvije organizacije nisu potpuno slične, zato uvijek budite u potrazi za načinima na koje vaš AppOptics rješenja za nadgledanje aplikacija mogu se prilagoditi.

Također pripazite da na glavnu nadzornu ploču uvrstite previše mjernih podataka. Nered dovodi do maglovite analize i slabih performansi. Kad ograničite svoje mjerne parametre na samo nekoliko visoko relevantnih brojčanih podataka, moći ćete brzo vidjeti kad nešto pođe po zlu. Prečesto, novo menadžeri žele maksimalnu količinu informacija, To je razumljiv ljudski nagon, ali na polju praćenja aplikacija često će dovesti do propasti.

Podaci u stvarnom vremenu osvajaju dan

Kad god je to moguće, opredijelite se za svako minutno unošenje podataka svih važnih mjernih točaka u stvarnom vremenu. Glavna prednost je što ćete moći reagirati na probleme odmah, bez čekanja da se vratite na web mjesto i ispravite nešto što je pošlo po zlu. Naravno, postoji mjesto za post-analizu, ali IT profesionalci obično vole što više podataka o svojim aplikacijama imati u stvarnom vremenu. Dio ovog koncepta uključuje uspostavljanje ogromnog sustava upozorenja koji vas upozoravaju na potencijalne probleme, poput slabe memorije, preopterećenih podataka o košaricama, sporog vremena učitavanja mjesta i još mnogo toga. Možete postaviti razinu upozorenja gdje god želite, stoga obavezno isprobajte nekoliko različitih razina prije nego što se smjestite na jednu točku.