Osnovnom je došao kraj i više ne jamči ažuriranja za vas smartphones

Kad je Andy Rubin lansirao Essential, puno se očekivalo od evolucije ovog branda kojeg je osnovao tvorac Androida.

Međutim, nakon nekoliko godina djelovanja i nekoliko neuspjeha, ova je tvrtka prišla kraju i nekoliko svojih kupaca ostavila bespomoćnima za budućnost.

Osnovni telefon

Osnovana 2015. godine, Essential je tvrtka koja je obećala promijeniti krajolik grada smartphones Android. Osnovao ga autor sistema robota, iznenađen prvim pametnim telefonom, Essential Phoneom.

Iako je ovaj model privukao pažnju tržišta, nikada nije doista osvojio svoj prostor, prodavši do danas samo 90 000 jedinica.

Projekt GEM bio je još jedan neuspjeli projekt

Nakon malo uspjeha ovog modela i nekih komplikacija unutar tvrtke, Essential je nedavno odlučio ponovno pokušati iznenaditi tržište, ovaj put s GEM-om.

Ovo je bila mala oprema za karikaturu koja je obećala, još jednom, prekid s trenutnim konceptom pametnih telefona.

Uz uski i izduženi dizajn isticao se ne donošenjem Googleovih usluga, već MicroG alternativom i aplikacijama za karte i kalendare koje je razvila sama tvrtka.

Međutim, unatoč naporima, ovaj novi projekt nije uspio prikupiti potrebna ulaganja za iskorak i pokazao se kao još jedan poraz za kompaniju Andyja Rubina.

Essential prekida vašu aktivnost i ažuriranja programa Essential Phone

Kao rezultat ovih propalih projekata, Essential je sada objavio svoj kraj, stavljajući van snage tekuće projekte i, nažalost, za 90 000 korisnika jedine opreme marke, najavio je da će prekinuti i svoju podršku.

Stoga je sigurnosno ažuriranje u veljači objavljeno kao posljednje, a daljnji službeni razvoj nije moguće.

Tako dolazi jedan koji se pokušao pozicionirati kao obećavajući u Android svijetu. Bilo je to konačno, ali najavljeno, što je i sada postalo službeno, a da nikada nisu postigli istaknuto mjesto na tržištu.