Novi PF tfp0 uključuje iOS 12.4,1 i amp; 124.2 na "svim iOS uređajima …

Novi PF tfp0 uključuje iOS 12.4,1 i amp; 124.2 na "svim iOS uređajima iz A12" 1

Dobra vijest za ljude koji trenutno ne mogu koristiti novi alat checkra1n jer je uređaj previÅ”e nov: u gradu se pojavila nova verzija tfp0.

Citiram blog prvi dijeli s Twitter korisnik @ZecOps na Dan zahvalnosti, novi POC tfp0 utječe na iOS 12.4,1 i 12.4,2, a ovo potencijalno otvara vrata za postojeće djelomično neograničene jailbreaks, kao Å”to su Chimera i unc0ver, za implementaciju podrÅ”ke za dvije nove verzije iOS-a na svim iOS uređajima od verzije A12 (X):

Novi PF tfp0 uključuje iOS 12.4,1 i amp; 124.2 na "svim iOS uređajima iz A12" 2

Novi POC ne uključuje iOS 12.4,3 ili bilo koju inačicu iOS-a 13 u tom pogledu, Å”to znači da oni koji slijede poznati Pwn20wnd-ov savjet da se drže najnižeg mogućeg softvera radi potencijalne dozvole za bjekstvo mogu potencijalno imati koristi od ovog novog posla. Nažalost, za one koji su se već ažurirali, spuÅ”tanje verzije softvera na podržanim uređajima trenutno nije moguće.

I Chimera i unc0ver jailbreak alati podržavaju većinu iOS 12 iteracija iz 12.0-12.4, osim nekih verzija starijih od 12.4, Ako bilo koji programer za bjekstvo iz zatvora uspije na bilo koji način upotrijebiti ovaj POC na iOS 12.4,1 i 12.4,2, učinio bi ovaj alat joÅ” dostupnijim Å”iroj javnosti. Velika upozorenje: nema garancije da će se to dogoditi, ali svakako je moguće.

Pf tfp0 nije važan za jarabreak checkra1n jer već može ugrađivati ā€‹ā€‹ove verzije iOS-a na podržane uređaje. Checkra1n koristi snažni bootromov hardverski eksploziv pod nazivom checkm8 na telefonima koji su novi kao iPhone X i ne može se zakrpati Apple s ažuriranjem softvera. Naprotiv, ovaj novo najavljeni PF tfp0 može se (i već je) zakrpati Apple u najnovijim ažuriranjima za iOS, otuda podrÅ”ka za određene (i nepotpisane) verzije softvera.

Ljudi zainteresirani za učenje viÅ”e o tome kako funkcionira PF tfp0 idi na blog blog @ZecOps, Prikladniji resursi možete pronaći i na GitHub @ZecOps,

Jeste li uzbuđeni vidjeti hoće li se neÅ”to korisno ostvariti s najnovijim PF tfp0? Raspravite u odjeljku s komentarima u nastavku.