Kako proslijediti tekstualne poruke na svoju e-poštu

Unatoč porastu aplikacija za slanje poruka i poruka za razmjenu trenutačnih poruka, e-pošta ostaje provjeren i istinski način elektroničke komunikacije koji je i dalje važan mnogim korisnicima.

E-pošta ima brojne prednosti u odnosu na tekstualne poruke u vrlo važnim aspektima. Prvo, iako se može izbrisati, e-pošta se obično pohranjuje trajnije od tekstualnih poruka, bilo da se radi o poslužitelju e-pošte ili na lokalnom računalu. Tekstualne poruke mogu se spremiti na sličan način, ali većina SMS aplikacija za pametne telefone ima fiksne kvote za pohranu, a kad se postignu te kvote, poruke moraju biti izbrisane da bi aplikacija mogla nastaviti s radom. Drugo, e-poruke mogu biti puno duže od tekstualnih poruka, a budući da se obično sastavljaju na tipkovnici u punoj veličini, poruke se lakše stvaraju. Konačno, e-pošta je u cjelini pouzdaniji oblik komunikacije, za razliku od SMS tekstova koji mogu i nestanu bez traga.

Budući da su tekstovi privremeniji, kada ljudi dobivaju tekstualne poruke koje žele trajno pohraniti ili pohraniti na organizirani način, čuvanje poruke na pametnom telefonu obično nije najbolji plan.

U stvari, najbolji način za pohranu i organiziranje važnih tekstova je povjeriti ih drugoj platformi za razmjenu poruka i poslati ih na svoj račun e-pošte. Osim što ćete važne tekstove proslijediti e-poštom, možda biste trebali snimiti i slike važnih tekstova.

Srećom, tekstualne poruke možete slati e-poštom prilično lako na većini uređaja. U ovom ćemo vam članku pokazati kako proslijediti tekst e-poštom na Androidu i iPhoneu, kako proslijediti Whatsapp poruke e-poštom i kako koristiti Google Voice kao uslugu slanja poruka.Kako proslijediti tekstualne poruke na svoju e-poštu 1

Prosljeđujte tekstualne poruke e-poštom

Postoje dva načina za prosljeđivanje tekstualnih poruka na vašu e-poštu. Možete koristiti aplikaciju za automatsko prosljeđivanje nekih ili svih poruka u tišini bez ičega, ili možete pojedinačne poruke proslijediti rukom. Pokazat ću vam oba pristupa za Android i iPhone platformu.

Kako mogu proslijediti tekstualnu poruku svojoj e-pošti na Androidu?

Ako imate Android telefon i želite prosljeđivati ​​poruke na svoj račun e-pošte, na popisu je nekoliko besplatnih aplikacija Google Play Store koji će ovo učiniti za vas. Jedna od najbolje pregledanih i najpopulanijih besplatnih aplikacija naziva se „SMS na mail / telefon"I djeluje izuzetno dobro. Ova bi aplikacija također mogla biti korisna za sinkronizaciju tekstova između platformi, primjerice između telefona i prijenosnog računala.

Kako proslijediti tekstualne poruke na svoju e-poštu 2SMS na poštu / telefon omogućuje vam stvaranje konfigurabilnih filtera za prosljeđivanje poruka. Možete odlučiti prosljeđivati ​​poruke samo kad ste povezani na Wi-Fi, samo kad ste u svojoj kućnoj mreži ili čak i kad ste u roamingu.

Možete odrediti adresu na koju želite poslati poruke; po želji možete proslijediti i na drugi telefonski broj te možete odabrati kontakte s kojih želite prosljeđivati ​​poruke. To je vrlo moćan paket i posao će biti obavljen za vas. Besplatna verzija omogućuje vam jedan filter; na raspolaganju je pro verzija za $0.99 / mjesec, $7.49 / godišnje ili jednokratno plaćanje u iznosu od 49,99 USD za doživotnu pretplatu, što ukida sve granice.

Kako mogu ručno proslijediti tekst e-poštom na Android?

Ako ne želite arhivirati sve svoje poruke, već samo da pošaljete povremeni tekst na svoju e-poštu, onda možete samo ručno proslijediti. Da biste ručno proslijedili tekstualnu poruku na Androidu, sve što trebate učiniti jest dodirnuti "Naprijed" unutar aplikacije za razmjenu tekstualnih poruka te u polje odredišta ili primatelja upisati adresu e-pošte na kojoj biste obično dodali telefonski broj.

 1. Otvorite tekstualnu nit koju želite proslijediti.
 2. Izaberi "Udio" (ili "Naprijed") I odaberite"Poruka„.
 3. Dodajte adresu e-pošte na kojoj biste obično dodali telefonski broj.
 4. Dodirnite "Poslati„.

Sve dok na vašem planu imate sposobnost podataka i / ili MMS-a to bi trebalo raditi. Ovisno o vašoj mreži, isporuka može potrajati nekoliko minuta.

Kako mogu proslijediti tekstualnu poruku e-poštom na iPhone?

Iako ne postoji dobar ne-ručni način prosljeđivanja poruka e-poštom na iPhoneu i čini se da u te svrhe nema nijedne dobre aplikacije treće strane, možete pojedinačno ili više poruka ručno proslijediti e-poštom. Budući da ste u mogućnosti ručno proslijediti jednu ili više poruka na vašem iPhoneu, što može učiniti trik za vas, jer možda samo želite najvažnije poruke proslijediti e-poštom.

Evo kako ručno proslijediti tekstualne poruke e-poštom na vašem iPhoneu:

 1. Otvorena porukei otvorite nit s porukom koju želite proslijediti.
 2. Dodirnite i držite poruku dok se ne pojavi skočni prozor. slavina Više… pri dnu zaslona.
 3. Dodirnite okrugli potvrdni okvir pored svake poruke koju želite proslijediti.
 4. Dodirnite strelicu u donjem desnom kutu.
 5. Unesite adresu "To" na koju želite proslijediti
 6. Dodirnite strelicu za slanje s desne strane poruke za slanje i to je to.

prosljeđivanje teksta e-poštom na iOS

Ovisno o vašoj mreži, možda će trebati malo vremena da poruka stigne u vaš inbox, ali trebala bi stići onamo.

Možda želite postaviti i prosljeđivanje tekstualnih poruka koje djeluje na bilo kojem iOS uređaju, poput iPhonea ili iPada, kao i macOS-u. Iako ovo nije isto kao prosljeđivanje e-poštom, spremanje poruka na više mjesta automatski može pomoći:

 1. Otvori postavke app
 2. Zatim dodirnite poruke
 3. Zatim dodirnite Prosljeđivanje tekstualne poruke
 4. Prebacite uređaj na koji želite proslijediti. Popis uređaja uključivat će sve ostale Apple uređaji koje imate.

Korištenje Google Voicea kao usluge slanja poruka

Jedna od mogućnosti da razmislite (pogotovo ako imate iOS i stoga nemate aplikaciju koja bi se bavila tim zadatkom) jest dobiti besplatno Google Voice broja i koristiti ga kao broj teksta. Aplikaciju Google Voice možete instalirati na Android ili iOS. Google Voice pohranjivat će vaše tekstualne poruke u neograničeno vrijeme, pružajući vam arhivsku sposobnost poput e-pošte.

Uz to, Google Voice Napokon, ako nijedna od gore navedenih opcija ne funkcionira za vas, razmislite o dobivanju besplatnog broja Google Voicea. Da biste postavili prosljeđivanje teksta, prijavite se na svoj račun za Google Voice i dodirnite ili kliknite na izbornik Postavke.

U postavkama pronađite odjeljak Poruke i uključite "Proslijedi poruke e-poštom" i unesite adresu koju želite koristiti. Jednostavno je postavljanje tekstualnih poruka za prosljeđivanje e-pošte pomoću Google Voicea.

Kako proslijediti tekstualne poruke na svoju e-poštu 3

Prosljeđujte WhatsApp poruke e-poštom

Ako želite, možete i proslijediti WhatsApp poruke na adresu e-pošte. Ako vam je tijekom razgovora bilo iznimno smiješno i želite spremiti dokaze ili imate izbor slika, GIF-ova ili videozapisa koje želite zadržati, sve svoje WhatsApp razgovore možete spremiti u e-poštu.

Kako proslijediti tekstualne poruke na svoju e-poštu 4

Pošaljite pojedinačnu WhatsApp poruku na adresu e-pošte:

 1. Otvorite razgovor koji sadrži poruku koju želite proslijediti u WhatsApp.
 2. Dodirnite i zadržite poruku, a zatim dodirnite "Naprijed„.
 3. Dodirnite ikonu u donjem desnom kutu.
 4. Unesite adresu e-pošte i dodirnite gumb za slanje.

Pošaljite cijelu nit poruke WhatsApp na adresu e-pošte:

 1. Otvorite razgovor koji sadrži poruku koju želite proslijediti u WhatsApp.
 2. Dodirnite ime osobe ili grupe s kojom razgovarate pri vrhu zaslona.
 3. Pomaknite se do dna i dodirnite "Izvezi chat.
 4. Taknite "Mail", unesite adresu e-pošte i dodirnite gumb za slanje.

Prema WhatsAppu, u jednu tekstualnu datoteku možete uključiti do 10 000 poruka, ali možda nećete htjeti toliko dugo čekati. Zauvijek će trebati onaj koji tražite u datoteci te veličine!

Želite li još malo informacija o korištenju tekstualnih poruka te savjete i trikove? Zatim pogledajte naš vodič o dodavanju melodije zvona tekstualnim porukama na Androidu i pogledajte ovaj vodič o slanju tekstualnih poruka s vašeg računala. Ako želite privatnost kada šaljete neke tekstove, pogledajte ovaj članak o tome kako poslati anonimni tekst.

Ako imate savjete i trikove za prosljeđivanje tekstualnih poruka e-poštom na bilo koji uređaj, ostavite nam komentar u nastavku!