Intel izbacio prvi deseti ledeni gen procesor

Intel je prošlog svibnja najavio procesor Ice Lake za 10. generaciju. Danas je objavio prvi procesor Ice Lake prve generacije 10. otkrivajući više detalja o točnom modelu i varijanti. Ovo pokreće ukupno 11 novih procesora Ice Lake desete generacije danas, tako da postoji prilično malo novih čipova.

Prije smo imali većinu detalja o Ice Lake procesoru. Temelje se na Intelovoj novoj arhitekturi jezgre Sunny Cove, s maksimalnim turbo frekvencijama 4,1 i grafičku frekvenciju 1, 1GHz. Ovaj novi čip je 18% brži u obradi uputa po ciklusu od čipa Skylake, koji je predstavljen prije gotovo četiri godine.

Kao i obično, Intel dijeli različite procesore u dvije različite serije: Y seriju za 2-u-1 ne zahtijeva puno energije i U serije čipove za uređaje koji zahtijevaju više energije. Danas je objavljeno ukupno šest novih čipova U serije i pet novih čipova serije Y.

Intel uvodi genetske karte za 11, što se novi grafički procesor naziva i Iris Plus ljestvicom. Ovaj novi GPU udvostručuje performanse, s povećanim 2 puta u performansama HEVC kodiranja i povećanja FPS-a do 2 puta brže, barem prema Intelu. Procesor desete generacije s Intel Iris Plus grafikom također uključuje podršku za 10 bit / RGB kanala za HDR sadržaj. S povezivanja, sve dolazi s Thunderboltom 3 integriran sa do 4 Intel Wi-Fi priključak i povezivanje 6 (Gig +) integrirani.

„Deseti Intel Core procesor mijenja paradigmu što znači osigurati vodstvo na platformi mobilnih računala. Uz širokopojasni AI prvi put na računalu, potpuno nova grafička arhitektura, Wi-Fi 6 (Gig +) najbolji u klasi i Thunderbolt 3 – svi integrirani u SoC, zahvaljujući Intel 10nm procesnoj tehnologiji i arhitektonskom dizajnu – otvaramo vrata čitavom novom skupu iskustava i inovacija prijenosnih računala ", rekao je Chris Walker, Intel potpredsjednik i generalni direktor, Mobility Clients platforma u Client Computing Group

Novi Intelov čip počet će se pojavljivati ​​na stvarnim prijenosnim računalima tijekom blagdana, a od proizvođača računala očekuje se više od 35 različitih dizajna.

Karakterizira Ledeno jezero, Intel