Huawei već kontrolira gotovo polovicu datoteka smartphones kineski

Prema posljednjim informacijama, Huawei je već dominirao na gotovo polovici cjelokupnog kineskog tržišta smartphones, Čak i u vrijeme pandemije, vjetrovi se nasmiješe azijskoj marki, koja stavlja kontrolu u ovom segmentu.

Iako proizvodnja i prodaja smartphoneskako je sva Vaša oprema uvjetovana COVID-19, vrijeme je da se oporavite i pokušate vratiti u svoj uobičajeni tempo.

Huawei već kontrolira gotovo polovicu datoteka smartphones kineski 1

Tržište smartphones Kina je doživjela nagli pad u drugom tromjesečju, koji se proteže u ožujku, travnju i svibnju, u odnosu na isto razdoblje 2019. godine. analitičari ukazuje na pad od 17% i svi dobro znamo zašto.

Skoro pola smartphones Kinezi “pripadaju” Huaweiju

Huawei ima razloga za slavlje, jer je prema posljednjim informacijama najpoznatija marka u industriji telefona u Kini.

prema Istraživanje tržišta Counterpoint tehnologijeHuawei već kontrolira gotovo polovicu datoteka smartphones Kinezi, što je 46% od ukupnog broja.

Kineska marka uspjela je zadržati 33% smartphones Kinezi u drugom tromjesečju 2019. i 39% u prva tri mjeseca ove godine.

Huawei već kontrolira gotovo polovicu datoteka smartphones kineski 2

Kontrapunkt

Ukratko, praktički jedan od dva smartphones prodana u drugom tromjesečju 2020. godine je marka Huawei. Također treba istaknuti snažnu prodaju opreme 5G, koja čini 60% svih uređaja koje tvrtke prodaju.

Iza Huaweija je Vivo s 16% manje tržišta 2% u odnosu na posljednju četvrtinu i manje 3% u odnosu na isto razdoblje 2020. godine. Oppo, zauzvrat, trenutno ima 15% prodaje smartphones,

Datoteka Apple četvrto mjesto s 9%, ali usprkos blagom padu u odnosu na prvo tromjesečje, uspio se povećati 3% u odnosu na isto razdoblje 2019. godine

Zauzvrat, Xiaomi zatvara TOP 5 s 9% u drugom i prvom tromjesečju. Ali pokazuje pad 3% u odnosu na drugi kvartal prošle godine.

Huawei već kontrolira gotovo polovicu datoteka smartphones kineski 3

Kontrapunkt

Kada je u pitanju trend godišnjeg obima prodaje, on se širi Apple pokazuje porast od 32% i bio je najbrže rastući OEM u drugom tromjesečju. Taj se rezultat vjerojatno povezuje s popularnošću iPhonea 11. Huawei je na drugom mjestu sa + 14%.

Analitičari kažu da je lipanj najbolji mjesec kad je riječ o prodaji smartphones ove godine do sada nakon izbijanja COVID-19. Ovu stvarnost potaknuo je rast prodaje Xiaomija, 42% više nego prošlog mjeseca, a Huaweijev još 11%.

Međutim, globalno gledano, udio Huaweija i Honor-a opada.