Huawei kaže da kamere od 100MP nisu tako dobre kao CMOS senzori

Nedavno je predsjednik odjela za potrošače Huaweija, Yu Chengdong, ostavio post na Weibo društvenom računu u kojem dijeli svoje mišljenje o aspektima i značajkama fotografije u mobilnom svijetu.

Prema čelu kineske tvrtke, 100 MP kamere sa smartphones nisu dobri kao CMOS senzori.

Huawei kaže da kamere od 100MP nisu tako dobre kao CMOS senzori 1

Trenutno je tržište samrtphonea prilično razvijeno i mala oprema može ponuditi alate za koje smo prethodno trebali proizvod za svaki od njih.

Kada je u pitanju fotografija i praćenje tržišta smartphones Sa zanimanjem možemo vidjeti da sve više i više marki kladi na telefone s apsolutno nevjerojatnim brojem piksela u svojim kamerama.

No, određuje li ovo je li kamera dobra? Za jednog od izvršnih direktora Huaweija odgovor je ne.

Kamere od 100 MP nisu dobre kao CMOS senzori

Izvršni direktor odjela za potrošače Huaweija govorio je o kamerama u svijetu mobilnih uređaja. prema Yu ChengdongKamere od 100 MP nisu dobre kao CMOS senzori.

Ove izjave mogu opravdati zašto se kineska tvrtka još nije usredotočila na telefone s kamerama sa senzorima rezolucije 100 i više megapiksela.

Huawei kaže da kamere od 100MP nisu tako dobre kao CMOS senzori 2Yu Chengdong objašnjava da:

Iako se 100 MP kombinira s nekoliko malih piksela za sintetizaciju većih piksela, učinak i dalje ima svoje nedostatke.

Ovako menadžer brani senzore CMOS učinkovitiji su od senzora sa 100 MP ili više.

Ova objašnjenja možda bolje objašnjavaju one koji vjeruju da je dobra kamera ona koja nudi najviše megapiksela. Ali zapravo nije.

Učinak fotografiranja nije jednostavno povezan s brojem piksela.

To je sustavni dizajn koji uključuje sinergiju broja piksela, veličine piksela, izvornog procesora, softverskog algoritma i resursa čipa.

Huawei kaže da kamere od 100MP nisu tako dobre kao CMOS senzori 3

Huawei Mate 20 Lite

Dakle, i kako se mnogi već brane, nisu megapikseli ti koji određuju je li kamera dobra ili ne. Mnogo je čimbenika koje treba uzeti u obzir u ovom postupku.

Sada se počinju pojavljivati ​​na tržištu smartphones s dopadljivom količinom MP. Na primjer, Xiaomi Mi CC10 moći će donijeti kameru od 108MP, a još jedan brend kladiti se da će je moći vratiti s kamerom nevjerojatnih 144MP.

Prema DxOMark ljestvici, Huawei P40 Pro vodi na popisu najboljih kamera s glavnim 50 MP senzorom.

Također pročitajte: