Grafičke kartice Nvidia GeForce RTX 3000 mogu učiniti 4K grafiku standardom u računalnom igranju

Nvidijin GeForce RTX 3000 raspon je nešto posebno, a moglo bi dovesti do nove ere 4K igara na PC-u, barem ako se novootkriveno curenje grafičke kartice pokaže novcem.

Ovo potječe od YouTube Mooreov zakon je mrtvi kanal, što bismo trebali unaprijed napomenuti nije jedno od glavnih propuštanja uređaja koje se, čini se, stalno pojavljuje. Međutim, kanal u posljednje vrijeme dobiva na značaju, a u posljednje vrijeme vidimo i neke zanimljive detalje.

Dakle – zgrabite hrpu soli sada – tvrdi korisnik YouTube Razgovarao je s internim izvorima u Nvidiji koji su uložili veliki napor kako bi dobili puno detalja i podijelili ih s grafičkim karticama sljedeće generacije tvrtke. (Drugi važan znak je da se ti podaci odnose na trenutne ploče s uzorcima inženjerstva, pa se mogu mijenjati prije lansiranja, ali obično bi trebale biti ispravne.)

Većina zanimljivijih izljeva odnosi se na GA102 GPU koji će teoretski biti Nvidia ponuda za napredne Nvidijeve potrošače koja će se vjerojatno zvati RTX 3080 Ti (pod pretpostavkom da Nvidia ima smisla s trenutnom shemom imenovanja generacijama).

Što god da je kraj na kraju iako je postavljen, trebao bi biti vanjsko čudovište grafičke kartice, a navodno radi s vrlo brzim satima poticanja do 2,2 GHz, nudi 21 TFlops sirovih performansi i 18 Gbps video memorije – 864 Gb / s memorijske propusnosti, oko 40% više od 2080 Ti (pri 616 Gb / s). Podržavat će PCIe 4,0 Također.

(Fotograf: budućnost)

Kompletan asortiman

Druge grafičke kartice niže u rasponu od 3000 (GA103 i GA104) mogu platiti satima povećanja 2,5 GHz je jak, premda ta specifikacija još nije sigurna, ali očekuje se da će inženjer Nvidije koji je bio izvor curenja biti slučaj s konačnim izdanjima GPU-a.

Opsežna napomena je da su ove kartice 7 RTX 3000 nanometar pogodio je „masivna“ uska grla procesora pri 1080p i 1440p, a Mooreov zakon je Dead tvrdio da će 4K grafika postati standard s tim novim Ampereovim modelima. Da, izgleda da će to biti veliki skok u performansama računalnih igara.

Štoviše, stavio je neke brojeve u 4K performanse, uz tvrdnje da bi RTX 3080 Ti nadjačao svog prethodnika 2080 Ti s povećanjem brzine okvira od barem 40% u nepovoljnim (neprovjerenim) igrama – ali u cjelini je izgledao kao 50% brži i do 70 % Bolje s nekim naslovima. To je velika tvrdnja, naravno, i imajte na umu da je to povezano s performansama s tradicionalnim iscrtavanjem točkica (koje većina igara i dalje koristi, naravno), a ne s rendgenskim traganjem.

Grafičke kartice Nvidia GeForce RTX 3000 mogu učiniti 4K grafiku standardom u računalnom igranju 1

(Fotografski kredit: Microsoft; Lijek)

Uključite RTX

Kada je riječ o traženju zraka, tijelo informacija otkriveno ovim curenjem također pokriva ovaj specifični aspekt grafičkih kartica nove generacije Nvidia. S Ampereom se navodi da Nvidia ne povećava količinu RT jezgara (što ubrzava brzinu praćenja zračenja) na kartici, već čini da ona radi bolje – puno bolje. U stvari, tvrdnja je da Ampere RT jezgre mogu povući procesore četiri puta brže od postojećih RTX Turing kartica.

U osnovi, čak će i najniže kartice RTX 3000 (što bi trebalo značiti RTX 3060) pokretati petlje oko glavnih Turingovih modela kada je u pitanju praćenje zraka (i to je nešto na što smo aludirali s prethodnim glasinama o NVIDIA karticama sljedeće generacije).

Da bi to potvrdio, napominje korisnik YouTube RTX 3080 Ti je nešto četiri do pet puta brži od trenutnog Titan RTX-a u Minecraft RTX-u. Opet, to su veliki koraci naprijed, iako je također potrebno neko vrijeme da se pokaže da smo još uvijek daleko od potpune primjene praćenja zračenja – ali Ampere će moći upravljati efektima praćenja zracima bolje nego što smo to imali sada, uz povećavanje performansi za održavanje brzina Širina "razumnih" guma.

Grafičke kartice Nvidia GeForce RTX 3000 mogu učiniti 4K grafiku standardom u računalnom igranju 2

(Fotograf: budućnost)

Ogrnuta misterijom

Što se tiče pojave Nvidijinih grafičkih kartica nove generacije Ampere, barem s trenutnim dizajnerskim konfiguracijama, ima hladnjak sličan postojećim RTX 2000 Founders karticama, osim tri ventilatora (umjesto dva) koji očito pružaju bolje hlađenje (a izgleda i mirnije) ,

Bilješke korisnika YouTube Također, modeli kartica trenutačno koriste samo dva njihova priključka za napajanje 8 Godine, dok su u istoj fazi razvoja, Turingovi modeli koristili su tri – što bi mogao biti nagovještaj pristojnog koraka naprijed i u energetskoj učinkovitosti.

Spominje se i DLSS verzija 3,0 Što bi bilo "puno bolje" od verzije 2,0 , Što je samo po sebi bilo stvarno veliko poboljšanje u odnosu na izvornu aplikaciju, tako da je ovo zanimljivo. Iako neće biti srebrnog metka primijenjenog na sve igre – naslove će ipak trebati posebno kodirati kako bi iskoristili prednosti DLSS-a, iako će programeri igara s ovim izdanjem biti lakše 3,0,

Očekuje se da će grafičke kartice sljedeće generacije Ampere stići iz Nvidia u trećem tromjesečju 2020., vjerojatno po rasporedu lansiranja Turinga u smislu da najniži RTX (3060) čeka na krila do kasnijeg datuma, prema drugim tračevima. Na grafici loza.

Iako je cilj za oslobađanje Q3, ipak, postoji mogućnost da neravnoteža povezana s koronavirusom i dalje ometa. Moramo vidjeti i pratiti prste da bismo mogli dobiti samo nekakav teaser vezan uz GPU Amperove procesore za potrošače na glavnom Nvidia GTC-u, koji je proširen prema zraku. YouTube Kasnije ovog tjedna (14. svibnja).

Preko PC GamesN