Facebook Tek sam dodao još više sigurnosti Messengeru za iOS

Sigurnost je sada važan element za korisnike mobilnih operativnih sustava. Vaši se podaci mogu provjeriti i pronaći na nekoliko načina, od kojih je najosnovnije dati svoj pametni telefon nekom drugom.

Stoga je čak i u sustavima potrebno imati sigurnost u aplikacijama kako bi im se spriječio pristup. Mogu se koristiti jednostavne opcije kao što je biometrija. Facebook sada je lansirao novu značajku programa Messenger za iOS, povećavajući sigurnost ove aplikacije pomoću Face ID-a ili Touch ID-a.

Facebook    Podaci o sigurnosti programa IOS Messenger

Više sigurnosti podataka na iOS-u

Blokirajući pristup aplikaciji s biometrijskim podacima, korisnik se štiti od neželjenog pristupa njegovim podacima i razgovorima. To se često ignorira, ali predstavlja potencijalnu prijetnju svima koji imaju pristup otključanoj opremi.

Zbog ovog razloga Facebook dao sada Komunicirajte zaključavanje aplikacije. Pomoću Face ID-a ili Touch ID-a pomoću Apple, aplikacija je zaštićena i može je otvoriti i koristiti samo korisnik. Aktivacija se odvija prema vremenu koje je definirao korisnik.

Facebook    Podaci o sigurnosti programa IOS Messenger

Facebook povećava zaštitu korisnika

Druga važna točka ove mjere je da ona koristi vlastite mehanizme iOS-a koji su se već dokazali i koji su unaprijed konfigurirani na uređajima. Druga je važna činjenica da se ovi zapisi stvaraju lokalno i Facebook nemate pristup njima.

Ova je novina već prisutna u Messengeru za iOS, u verziji koja će biti dostupna korisnicima. Kasnije će bez određenog datuma preći i na Android. Ovo je sve slično onome što već postoji na WhatsApp-u.

Facebook    Podaci o sigurnosti programa IOS Messenger

Još više poruka u programu Messenger

Još jedna novost Facebook za iOS Messenger je u postavkama. Postoji područje koje se zove Privatnostgdje korisnici mogu vidjeti informacije o korisnicima i blokiranim povijesti, kao i druge mjere zaštite.

Ovo je sjajna vijest za sve koji koriste Messenger za iOS. Facebook pruža važna sigurnosna poboljšanja, pripremajući vas za daljnju zaštitu korisnika i njihovih podataka.