Dr┼żite distancu kad odlazite koriste─çi pametni telefon i Sodar

Svijet jo┼í uvijek mjeri posljedice tragi─Źne pandemije COVID-19 koja je pogodila 2020. Nesumnjivo je da su se mnogi socijalni kodovi zauvijek promijenili, a dru┼ítvena udaljenost mo┼że pove─çati granice koje moramo odr┼żati kako bismo se povezali. U one dane zadr┼żavanje udaljenosti u redu postalo je normalno, na primjer, ako smo u supermarketu, bilo bi puno bolje izbje─çi bliski kontakt s drugim ljudima.

Na temelju toga Google je predstavio rje┼íenje za Android ure─Ĺaje, temeljeno na pro┼íirenoj stvarnosti, koje ─çe nam pomo─çi da vizualiziramo udaljenost 2 metara koji se moraju odr┼żavati. Zove se Sodar.

Dr┼żite dru┼ítvenu udaljenost sa svojim pametnim telefonom

Dr┼żite distancu kad odlazite koriste─çi pametni telefon i Sodar 1

Kao ┼íto se preporu─Źuje za smanjenje rizika od infekcije, najbolje je ostati dva metra dalje od ostalih ljudi. To je te┼íko utvrditi gledaju─çi ovo, zbog ─Źega Google iz eksperimentalnog odjeljka aplikacije donosi Sodar. Rje┼íenje temeljeno na tehnologiji pro┼íirene stvarnosti pru┼ża mogu─çnost uvida u ograni─Źenje 2 metara koje moramo odr┼żavati, a sve pomo─çu preglednika.

Da bi se to postiglo, usluga koristi WebXR API koji omogućava procese proširene stvarnosti iz ili u preglednicima Chrome.

Dr┼żite distancu kad odlazite koriste─çi pametni telefon i Sodar 2

Da biste koristili Sodar uslugu, morate i─çi na vezu na kraju ovog ─Źlanka i odmah od vas tra┼żiti da instalirate Google Play u pro┼íirenoj stvarnosti. Nakon dovr┼íetka ovog koraka, preglednik ─çe snimiti kameru i prikazati prsten koji predstavlja preporu─Źenu udaljenost od dva metra.

Na taj se na─Źin mo┼żete osloniti na svoj pametni telefon kako biste odr┼żali sigurnu udaljenost i smanjili rizik od infekcije COVID-19.

Da bi to dokazao Slijedite ovu vezu,