Ako imate neku od ovih 104 Androidovih aplikacija, izbrišite je: zaraženi su Adwareom

Ako imate neku od ovih 104 Androidovih aplikacija, izbrišite je: zaraženi su Adwareom 1

Čak i na Božić dopuštaju nam da se odmorimo od malwarea, phishing kampanja i mnogih drugih vrsta internetskih prijevara i piraterije; zapravo povećana zbog onoga što najviše koristimo i datuma. Samo tijekom Božićnog tjedna imamo testove Više od 100 aplikacija koje su korištene za internetsku sigurnost. Google Play Store, službena Android trgovina, koja se u posljednje vrijeme čini kao sudoper. Aplikaciju koju biste trebali ukloniti jer je pun "Adware" zlonamjernog softvera.

104 zaražene aplikacije na Androidu

Adware je vrsta zlonamjernog softvera koji je "bombardirajte" svoj mobitel pop-up oglasima, Može se dobiti i u obliku zlonamjernog oglašavačkog koda koji je ugrađen u oglase unutar aplikacije i traži ranjivosti u sistema operativo ušunjati se u mobitele i ukrasti vaše osobne podatke. I to je ono što je donijelo 104 aplikacije u koje je netko uspješno ušao kroz Googleov sigurnosni filtar.

Tvrtka za cyber sigurnost Bijeli ops ha podijeliti popis prijava koje se proučavaju od onih koji nisu trebali biti instalirani na bilo koji Android telefon. U stvari, ako ga imate, sada biste ga trebali deinstalirati. A to je moguće, zahvaljujući svemu. ova ukupna ukupna prijava 4,6 milijuna preuzimanja otkad se učitao

Ako imate neku od ovih 104 Androidovih aplikacija, izbrišite je: zaraženi su Adwareom 2"onload =" lzld (this) "src =" https://tutomoviles.com/wp-content/uploads/2020/02/1581308644_711_If-you-you-one-one-one-one-104-application-Android- ini. jpg

Svaka od ovih aplikacija koristi dvije vrste koda, Soraka i Sogo, koja aktivira razne oglasne bombe i čini štoOglasi na cijelom zaslonu prikazuju se na zaslonu zaraženih Android telefona. Svaki prikazan oglas pomaže cyber kriminalcima u stvaranju aplikacija kako bi zaradili novac, a problem je što se aplikacija može sakriti od antimalware programa.

Pazite što instalirate

Odaberite slučajnu aplikaciju, Najbolji Luck Explorervidimo to aplikacija sa 170.000 preuzimanja Posvećen je da vam govori o budućnosti. Očito je riječ o aplikaciji za zabavu i točku, ali kao što je to obično slučaj u ovom slučaju Pogledajte odjeljak s komentarima koji su napisali drugi korisnici koji vam već govori da ga ne morate instalirati. U ovom slučaju "trik" hakera je da se oglasna bomba aktivira samo ako je aplikacija instalirana pozivom korisnika mobilnih uređaja da je instaliraju. A kad se to dogodi, i dalje prikazuje oglas nakon oglasa.

Popis 104 zaražene Android aplikacije