7 Na─Źini pretvaranja iskustva u marketin┼íki posao …

7 Na─Źini pretvaranja iskustva u marketin┼íki posao ... 1

Bez obzira jeste li neovisni prodava─Ź koji ska─Źe s posla na posao ili etablirani ─Źlan velike organizacije, prirodno je zapitati se je li (i kada) vrijeme da ra┼íirite krila i sami krenete put poput marketinga sadr┼żaj. Industrija nastavlja rasti i razvijati se.

Naravno, ovaj korak nije lak, pogotovo ako niste sigurni ┼íto biste to─Źno ponudili svojim potencijalnim kupcima. Imaju─çi to na umu, donosimo nekoliko ideja koje bi mogle zapaliti iskru va┼íeg internog poduzetnika i postaviti vas na put do sljede─çe velike marketin┼íke inovacije.

1, Stvorite specijalizirane tr┼żi┼íne vodi─Źe

Ova ideja iskori┼ítava njihovo znanje o najboljim marketin┼íkim praksama namotavanjem praznine prona─Ĺene na regionalnim tr┼żi┼ítima i industrijama. Bilo da kreirate vodi─Źe za kupnju nekretnina za kupce i prodavce u odre─Ĺenim ─Źetvrtima ili pokazujete svladavanje trenutnih prilika u svijetu licitiranja u stvarnom vremenu (RTB), ovdje je klju─Źno da iskoristite svoje vje┼ítine i popunite prazninu. sadr┼żaja koji bi ina─Źe bio neiskori┼íten.

2, Pokrenite industrijski periodi─Źni ─Źasopis

Na prvi pogled pojam ─Źasopisa ili periodike kao poslovne marketin┼íke ideje o sadr┼żaju izgleda prekomjerno ili istro┼íeno i to s dobrim razlogom. Uostalom, John Deere je u igri s The Furrow od 1895. Naravno, postoji razlog za┼íto je tim izvornih marketin┼íkih ekipa tako davno stvorio ovaj post; Potro┼ía─Źi vole strukturiranu ponudu temeljenu na vrijednosti na koju mogu ra─Źunati kao stabilan, redovan izvor visokokvalitetnog sadr┼żaja.

Poja─Źavanje digitalne publikacije nije poduzetni─Źki napor za slabovidna lica. Da bi ova metoda uspjela, ne─çete trebati ciljati samo na publiku koja ┼żudi za takvom ponudom, ve─ç ─çete se pobrinuti da tu priliku ne iskoristi neko drugi. Odatle, ┼íirenje rije─Źi i promicanje njezinog redovitog objavljivanja na dru┼ítvenim medijima i drugim relevantnim kanalima osigurava da ovaj projekt zaista dobije snagu i postane odr┼żiv dodatak va┼íem poslovnom portfelju. Za upravljanje sadr┼żajem svakodnevno ─çe vam trebati puno vremena ili posve─çeno osoblje.

3, Iskoristite svoje iskustvo kao savjetnik

Ovisno o va┼íem iskustvu sa svijetom marketinga sadr┼żaja, uvijek postoji mogu─çnost da se odreknete stvaranja sadr┼żaja u potpunosti i umjesto toga usredoto─Źite se na pomaganje drugima u razvoju i stvaranju vlastite ponude. To, naravno, nije put onima koji se sada uranjaju u ovaj dio digitalnog tr┼żi┼íta. Me─Ĺutim, ako svoje znanje o marketingu sadr┼żaja mo┼żete kombinirati s jakom sposobno┼í─çu komuniciranja i pomo─çi, nema razloga za┼íto va┼í sljede─çi potez u karijeri mo┼żda ne─çe biti savjetodavni ili savjetodavni polo┼żaj.

4, Razviti novi društveni alat

Ako ste dru┼ítveni leptir u Facebook, Twitter Ili bilo koja istaknuta platforma, za┼íto ne biste poku┼íali razviti socijalni alat koji poma┼że u podr┼íci i pobolj┼íanju procesa marketinga sadr┼żaja? Dru┼ítveni mediji i sadr┼żajni marketing povezani su u dana┼ínjem digitalnom svijetu, ali to ne zna─Źi da je istra┼żeno ili iskori┼íteno sve preklapanje izme─Ĺu ove dvije regije.

O─Źito je da nema smisla boriti se protiv ljudi poput Hootsuitea ili drugih velikih imena na tr┼żi┼ítu dru┼ítvenih alata. Ipak, razvoj agregata tvita za odre─Ĺenu industriju, a Facebook Dodatak za odabranu grupu korisnika WordPressa ili neku drugu visoko specijaliziranu demografsku kategoriju izvrstan je na─Źin za kombiniranje potrebe za dru┼ítvenom optimizacijom i va┼íim poduzetni─Źkim duhom.

To tako─Ĺer ne morate u─Źiniti sami. Suradite s web programerom koji posjeduje potrebnu tehni─Źku stru─Źnost, ali kojoj nedostaje perspektiva industrije da bi prepoznala potrebe tr┼żi┼íta za novim alatima.

5, Sastavite studije slu─Źaja i ostale analize

Druga pametna ideja za preno┼íenje svojih uvida u marketing sadr┼żaja na ─Źvrstu poslovnu ideju jest kako sastaviti relevantne studije slu─Źaja u industriji i ostale proizvode temeljene na podacima. Koristite intrigantne slu─Źajeve iz svoje profesionalne povijesti ili skupljajte i pakirajte potro┼ía─Źke podatke u pristupa─Źne i lako razumljive skupove. Bez obzira na to odakle poti─Źe va┼ía inspiracija, analiti─Źki pristup va┼íem rastu─çem marketingu sadr┼żaja sadr┼żaja mo┼że vam pomo─çi da razlikujete sebe i svoj skup vje┼ítina.

6, Izradite aplikaciju za marketing sadr┼żaja

Ba┼í kao i razvijanje specijaliziranog dru┼ítvenog alata, kreiranje aplikacije za sadr┼żajni marketing zna─Źi dobro kori┼ítenje va┼íe tehnolo┼íki pametne strane. Vje┼ítine kodiranja i razvoja od vitalnog su zna─Źaja za ovaj pristup, pa je nu┼żnost imati vi┼íegodi┼ínje iskustvo na ovom frontu ili raditi s nekim tko to radi.

Nakon ┼íto uspostavite tehni─Źke detalje, vrijeme je da prona─Ĺete nedostatak usmjeren na sadr┼żaj koji treba rije┼íiti na va┼íem ciljnom tr┼żi┼ítu ili industriji. Postoji li potra┼żnja za vijestima za mobilne ure─Ĺaje koja pokriva najnovije vijesti? ┼áto je s enciklopedijskom ponudom koja omogu─çuje brz pristup industrijskim uvjetima i ┼żargonu? Razmi┼íljanje o ovim i drugim pitanjima mo┼że vam pomo─çi da se usmerite u pravom smjeru dok tra┼żite korisne i unosne prilike za marketin┼íku aplikaciju.

7, Slu┼że kao veza utjecaja

Kona─Źno, ako ste blagoslovljeni darom gaba, vrijeme je da razmislite o dobroj upotrebi ove imovine kao posrednika izme─Ĺu marki i utjecaja na industriju. Kao jedno od najmo─çnijih alata u svijetu content marketinga, prikupljanje citata influencera, intervjua i povratnih veza daleko je od jednostavnih.

U stvari, ovisno o opsegu koji nudi doti─Źni stru─Źnjak, uhvatiti ove mogu─çnosti mo┼że biti veliki izazov za neupu─çene. Me─Ĺutim, za iskusnog stru─Źnjaka poput vas, iskori┼ítavanje odgovaraju─çih kanala i pretvaranje ove vje┼ítine u marketin┼íku imovinu je dosti┼żno i dobro i za va┼íeg klijenta i za krajnji rezultat.

Ovisno o tome koliko ste posve─çeni stvaranju marketinga u sadr┼żajnom marketingu, ove ideje samo su po─Źetak puta. Odavde je nebo granica ako ste spremni tra┼żiti jo┼í potencijalna podru─Źja rasta i iskoristiti dan s progresivnim i proaktivnim na─Źinom razmi┼íljanja.