5 SEO tehni─Źki trikovi za trenutno pove─çanje organskog prometa

5 SEO tehni─Źki trikovi za trenutno pove─çanje organskog prometa 1

SEO pravila moraju se pa┼żljivo pridr┼żavati kako bi pobolj┼íali va┼íe prirodne performanse pretra┼żivanja. Ako jo┼í uvijek tra┼żite inovativne na─Źine za privla─Źenje organskog prometa na svoju web stranicu, koristite ovih pet tehni─Źkih SEO trikova koji ─çe va┼íu pretra┼żiva─Ź u─Źiniti prijateljskim i pove─çati va┼í organski promet.

Pratite internu pretragu web mjesta i stvarajte nove stranice usredoto─Źene na klju─Źne rije─Źi s dugim repom

Mo┼żete iskoristiti svoje izvje┼í─çe o internom pretra┼żivanju na web lokaciji na Konzola za webmastere prepoznati dodatne klju─Źne rije─Źi koje korisnici pretra┼żuju prilikom posjeta va┼íoj web lokaciji. Jednom kada saznate upite koji mogu generirati dodatni promet na va┼íoj web stranici, jednostavno mo┼żete stvoriti odre─Ĺene stranice za sve te klju─Źne rije─Źi.

 • Idite na Sadr┼żaj> Pretra┼żivanje web mjesta> Stranice.
 • Dodajte segmente kao Pla─çeni promet pretra┼żivanja, organski promet itd. i identificirati sve potencijalne klju─Źne rije─Źi,
 • Na kartici Explorer odaberite skup pokazatelja, poput Upotreba stranice,
 • Identificirajte podatke da biste prona┼íli stranicu i pojmove za pretra┼żivanje koji se koriste na toj stranici. Ovo izvje┼í─çe mo┼żete ograni─Źiti promjenom dje─Źje dimenzije u Odredi┼ína stranica,
 • odabrati izvoz iz izbornika pri vrhu stranice i odaberite na─Źin generiranja datoteke (npr. PDF, CSV). Usporedite ovaj popis s popisom klju─Źnih rije─Źi koje ciljate u svojoj organskoj kampanji. Prona─Ĺite razlike i pregledajte popis postoje─çih klju─Źnih rije─Źi.
 • Tako─Ĺer pro─Źistite klju─Źne rije─Źi identificirane pretra┼żivanjem web mjesta pomo─çu alata poput Hittail, KWfinder, Ubersuggest i Wordstream. To ─çe vam omogu─çiti da napravite ogroman popis klju─Źnih rije─Źi s dugim repom. Nakon ┼íto ste dobili popis, jednostavno stvorite jedinstvene stranice koje ciljaju jednu ili grupu klju─Źnih rije─Źi i pri─Źekajte da vidite svoj organski skok prometa.

  A┼żurirajte svoj blog ─Źesto i stvorite optimizirani sitemap

  Novi je sadr┼żaj presudan za va┼íe web mjesto, a dodavanje bloga jedan je od najbr┼żih na─Źina na koji Googleu omogu─çuje indeksiranje va┼íe web stranice. Webmasteri koji dr┼że blog aktivnim mogu pobolj┼íati njihov rangiranje u pretra┼żiva─Źima blogova, ┼íto na kraju poma┼że odbiti neki dodatni organski promet.

  Tako─Ĺer, sadr┼żaj dugog oblika obi─Źno bolje funkcionira u rezultatima tra┼żilice. Probati ┼íto ─Źini njegov sadr┼żaj oko 2000 rije─Źi da biste postigli najbolje koristi

  Novi sadr┼żaj = u─Źestalo indeksiranje

  Google obo┼żava novi sadr┼żaj, a neprestano dodavanje novih postova na va┼í blog omogu─çuje vam da odredite rangiranje za nove klju─Źne rije─Źi koje prethodno niste rangirali. Tako─Ĺer, evo nekoliko korisnih na─Źina za pobolj┼íanje sadr┼żaja va┼íeg bloga.

  Kad po─Źnete proizvoditi puno sadr┼żaja na svom blogu, pobrinite se za optimizirani sitemap. Izgradite a standardni XML sitemap prema k├┤du danom u nastavku:

  http://www.example.com/mypage2013-10-10mensual1

  Zatim ga po┼íaljite pod Google konzola za pretra┼żivanje, Nakon ┼íto se Sitemap u─Źita, potra┼żite dodatne bugove i prijedloge koje je dao Google. Nastavite ih popravljati i redovito a┼żurirajte svoj Sitemap kako biste uklju─Źili nove stranice.

  (fragment xyz-ihs = "Agencija poveznica")

  Identificirajte 404 stranice i preusmjerite 301 kako biste izbjegli gubitak prometa

  Gre┼íka 404 stranica nije prona─Ĺena " To je stranica pogre┼íke koja se prikazuje kada netko zatra┼żi stranicu koja jednostavno nije dostupna na va┼íoj web lokaciji.

  Koristite alate poput Screaming Frog, Google Webmasters Console, DeadlinkChecker itd. i stvoriti popis URL-ova koji vra─çaju 404.

  Nakon što imate popis, 301 preusmjeravanje na njihove nove verzije tako da se promet preusmjeri na nove stranice i ne izgubi. Koristite i oznaku rel = kanonik za novostvorenu stranicu, tako da se cjelokupna vrijednost veze ispravno prenese na novu stranicu.

  Tako─Ĺer se preporu─Źuje upotreba alata kao ┼íto je URLLitor kako biste bili sigurni da ne preusmjeravate previ┼íe internih stranica na po─Źetnu stranicu.

  Dodajte videozapise i strukturirane podatke da biste pobolj┼íali ocjenu u─Źinkovitosti korisnika

  Video je ve─ç napravljen 64 posto cjelokupnog internetskog prometaprema Ciscovom indeksu vizualnih mre┼ża za 2014. godinu. Forrester je tako─Ĺer procijenio da je jedna minuta videozapisa jednaka 1,8 milijuni rije─Źi u poru─Źenoj poruci. Google broji te mjerne podatke pri rangiranju web mjesta u rezultatima pretra┼żivanja. Sve ┼íto krajnji korisnik preferira sigurno ─çe dobiti poticaj, a korisnik vi┼íe voli videozapise nego tekstualni sadr┼żaj.

  Imajte kombinaciju tekstualnog i video sadr┼żaja temeljenog na web stranicama kako biste se visoko rangirali u rezultatima pretra┼żivanja. Slijedite sljede─çe upute:

 • Koristite videozapise za rje┼íavanje problema.
 • Neka tra┼żilice indeksiraju svaki videozapis pojedina─Źno.
 • Dodajte oznake klju─Źnih rije─Źi.
 • Upotrijebite Sitemap videozapisa.
 • Unesite video transkript.
 • Optimizirajte videozapise za vrijeme u─Źitavanja.
 • Osim upotrebe videa, upotrijebite strukturirane podatke.

  Strukturirani podaci odnose se na vrste podataka koji su prisutni u relacijskoj bazi podataka. Dodavanje strukturiranih podataka na web stranicu olak┼íava tra┼żilicama da kreativno organiziraju i prikazuju informacije koje su korisne krajnjem korisniku. Na primjer, ako va┼ía web lokacija ima recepte, mo┼żete upotrijebiti ozna─Źavanje da biste opisali svojstva svakog recepta, kao ┼íto su sa┼żetak, URL fotografije tanjura i ukupna ocjena korisnika.

  Nakon dodavanja strukturiranih podataka testirajte ga uz pomoć alata za ispitivanje strukturiranih podataka da ne bi došlo do grešaka u kodu za pozivanje.

  Koristite ubrzane mobilne stranice za pove─çanje mobilnog prometa

  Google je predstavio AMP stranice kako bi ubrzao do┼żivljaj mobilnog pretra┼żivanja. Web stranice koje koriste AMP verzije svojih standardnih HTML stranica vjerojatnije ─çe primijetiti skok u ljestvici tra┼żilice jer se stranice AMP brzo u─Źitavaju i pru┼żaju najbolje iskustvo mobilnim korisnicima.

  Evo primjera koda za stvaranje prve stranice AMP:

  Bok poja─Źala

  Projekt ubrzanih mobilnih stranica pru┼ża pristup otvorenog koda, omogu─çava izdava─Źima da se usredoto─Źe na stvaranje sjajnog sadr┼żaja, a oslanjaju─çi se na zajedni─Źke komponente za visoke performanse i odli─Źno korisni─Źko iskustvo.

  zaklju─Źak

  Sada kada znate ove trikove vezane uz tehni─Źki SEO kako biste poja─Źali organski promet, primijenite ih na va┼íu postoje─çu SEO strategiju i pogledajte poja─Źanje.

  Ako znate bilo koje druge SEO trikove koji dobro djeluju na poboljšanje organskog prometa, podijelite komentare u nastavku.

  (xyz-ihs snippet = "Hubspot-CTA-Leaderboard")