11 načina na koje vas mogu dobiti socijalni podaci …

Sada znate da su društvene mreže nepresušan izvor marketinga. Međutim, njegova se vrijednost i dalje smanjuje zbog povijesne nepovezanosti poslovnih i socijalnih podataka. Iako je za tvrtke primamljivo da jednostavno "slijede novac", sve što radite na društvenim medijima ne pretvara se izravno u dolare i cente. Društveni ROI često se svodi na podatke koje prikupljate i kako ih upotrebljavate.

Kupci, natjecatelji, kampanje, kulturni događaji – Današnji trgovci imaju podatke u stvarnom vremenu o svemu, a još njih 39% kaže da se bore da pokažu vrijednost društvenih u svojim organizacijama. Društveni mediji prepuni su poslovne, konkurentne i korisničke inteligencije koja je korisna u cijeloj organizaciji, a mi smo tu da vam pomognemo da je demonstrirate. Pogledajte dolje navedene članke i savjete kako biste iskoristili snagu društvenih podataka i primijenili ih u praksi.

početak

Profesor s MIT-a Erik Brynjolfsson otkrio je da organizacije koje se bave podacima imaju pet do šest posto veću proizvodnju i produktivnost u usporedbi s kolegama s manje podataka. Zato se zapitajte kako izgleda podatkovni način razmišljanja prvo u vašoj organizaciji? Kako možete učinkovito iskoristiti marketinšku kulturu utemeljenu na podacima? Odgovori na ova pitanja pomoći će vam stvoriti jasniju viziju kako iskoristiti podatke u svom poslovanju. Pogledajte ovaj članak o prilagodbi za više informacija o izgradnji kulture oko podataka.

Saznajte od upravitelja marketing analize tvrtke Sprout Social kako izgraditi kulturu zasnovanu na podacima.

Prije nastavka, dobra je ideja provjeriti crijeva i duboko se ukopati u društvene podatke koje već imate. Upotrijebite ovaj alatni paket prepun predložaka, listova za varanje i vodiča koji će vam pomoći da očistite i iskoristite svoje društvene podatke, tako da možete jednostavno pokrenuti svoju strategiju.

Usredotočite se na ono što je najvažnije kako biste mogli pustiti ono što ne postoji.

Koristite glas kupaca i zajednice

Prema društvenom indeksu Sprout za 2019. godinu, 43% svih stručnjaka za društveni marketing kaže da je glavni izazov prepoznavanje i razumijevanje vaše ciljne publike. Međutim, stručnjaci za socijalni marketing na prvim crtama društvenih medija imaju podatke kako bi bolje razumjeli koji sadržaj najviše odjekuje s javnošću i točno tko je sastavlja.

Ne samo pratiti, reagirati

Nadgledanje društvenih medija znači puno više od praćenja spominjanja vašeg branda. To je trenutna reaktivna strategija i omogućava vam slušanje svih vrsta razgovora o vašoj marki: recenzije, pitanja o proizvodima, pa čak i žalbe na usluge. Učinkovito nadgledanje može pokrenuti veze s vašom publikom, otkriti trendove i izgraditi jaču odanost marki.

Iako se podaci koji dolaze iz praćenja možda ne mogu pretvoriti u sirove brojke, kvalitativni podaci koji dolaze iz iskrenih razgovora na društvenim mrežama mogu biti izuzetno korisni u pročišćavanju vaše strategije.

Vrijeme je da počnete gledati dalje od spomenutog branda i provoditi učinkovitiju strategiju praćenja društvenih medija.

Naučite slušati

U 2019. godini 63% prodavača na društvenim mrežama predviđalo je da će slušanje biti presudno u 2020. godini. Postoje dobri razlozi za sve veću popularnost društvenog slušanja.

Slušanje na društvenim medijima odnosi se na analizu razgovora i trendova koji se događaju ne samo oko vašeg branda, već i kroz vašu industriju, te korištenje tog uvida za donošenje boljih marketinških odluka. Pomaže vam shvatiti zašto, gdje i kako se ti razgovori događaju i što ljudi misle, čak i kad to nije označeno.

Slušanje nije samo za marketingu i menadžere društvenih medija, već je to dragocjen izvor poslovne inteligencije koju vaša cijela organizacija može iskoristiti. No s obzirom na količinu razgovora na društvenim mrežama, važno je imati prave alate za slušanje na društvenim mrežama kako bi se cijela tvrtka mogla usredotočiti na potrebne podatke i ideje.

Saznajte koji aspekti vašeg poslovanja mogu imati najviše koristi pomoću alata za društveno slušanje.

Oslonite se na sadržaj koji vaša publika želi

Brendovi se često pokušavaju povezati s onim što je vruće za mase i učiniti da to djeluje na njihov brand, ali društveni trendovi nisu jedna veličina koja odgovara svima. Vidjeli smo kako je to kad trgovci pokušavaju unovčiti Mjesec ponosa ili kad političari počnu eksperimentirati s memama i utjecajima.

Dobra vijest za marke je da potrošači već iskazuju svoje interese. Dakle, umjesto da tražite najvažnije razgovore, tražite prave razgovore koji doprinose uspjehu i održavaju vašu publiku duže od bilo kojeg meme ili virusnog trenda.

Umjesto da stvarate ono što mislite da vaša publika želi, usredotočite se na to da im pružite ono što stvarno žele.

Izgradite strategije podržane podacima

Socijalni indeks Sprout za 2019. godinu otkrio je da je razvijanje socijalnih strategija za podršku cjelokupnim poslovnim ciljevima još uvijek izazov za 47% trgovaca društvenim medijima. Evo malo više uvida u izgradnju strategija marketinga i slušanja zasnovanih na podacima.

Stvorite dobitnu strategiju slušanja

Već ste naučili kako alati za slušanje na društvenim mrežama mogu otkriti podatke koji doprinose uspjehu cijele organizacije. Da biste iskoristili te podatke i maksimalno iskoristili slušanje, morat ćete surađivati ​​s drugim odjelima kako biste prepoznali svoje ciljeve, utvrdili kako slušanje može pomoći i otkriti kako sve povezati s rezultatima vašeg poslovanja.

Važan element vaše strategije bit će upiti i teme koje konfigurirate u svom alatu za slušanje. Nakon što ih postavite, morat ćete pokazati vrijednost svog napora drugim odjelima i dionicima. Tu se spajaju umjetnost socijalne strategije i umjetnost analize podataka.

Razvijte strategiju slušanja koja će vas pozicionirati kao konkurentno poslovanje u dodiru, holističko i na temelju podataka.

Idite na tržište s povjerenjem

Društveni mediji više nisu samo mjesto za razgovor sa prijateljima, ne brinući se o obitelji ili objavljivati ​​fotografije s vašeg odmora. To je najistaknutija odskočna daska na putu kupovine u svim industrijama, uključujući B2B SaaS prostor, Internet i tehnologiju.

Za ove vrste kompanija njihovi su proizvodi i usluge svakodnevni kruh. Kad dođe vrijeme za prodaju proizvoda, prvo je presudna strategija podataka, a društveni su mediji sjajno mjesto za pretraživanje tih podataka.

Razvijanje uspješne strategije pokretanja tržišta s informacijama s društvenih medija može osigurati da se lansiranje proizvoda ili usluge zaista pokrene. Čak i ako vaš brand nije B2B, mnogi se zaključci u ovom članku mogu odnositi na pokretanje proizvoda široke potrošnje.

Preuzmite ovaj vodič kako biste naučili gdje se i kako društveni mediji uklapaju u vašu GTM strategiju kroz tri faze: istraživanje, implementacija i rezultati.

Napredujte kao administrator društvenih medija

Rad na društvenim medijima razvija širok spektar prenosivih vještina. Istraživanje, analize, kreativnost i komunikacija pružaju čvrst temelj menadžerima društvenih medija da razmišljaju o svojoj sljedećoj velikoj promjeni u karijeri. Uzmite neke od tih vještina na novu razinu pomoću ovih članaka i uvida socijalnih profesionalaca.

Premostite jaz između društvenih i pozadinskih mjernih podataka pomoću priča

Kao oglašivač na društvenim mrežama znate vrijednost podataka i uvida u svoju publiku koji se svakodnevno mogu otkriti razgovorom, spominjanjem i izvješćima. Sažeti sve to u jednoj priči koja može oblikovati strategiju marke u vašoj organizaciji veći je izazov, ali nevjerojatna prilika za profesionalni rast.

Uključite svoje vještine pripovijedanja u svoj način izvještavanja i analitike. Rukovoditelji i viši menadžeri možda nisu toliko tečni u mjernim podacima o društvenim medijima, tako da profesionalci na društvenim medijima moraju prevesti sirove, bez konteksta podatke u holistički prikaz koji pomaže svima da shvate utjecaj koji društvene mreže imaju na organizaciju.

Saznajte kako prevesti sirove podatke i brojeve u zadivljujuću priču.

Sljedeći korak u karijeri učinite

Na našem nedavnom seminaru samo za korisnike "5 vještine koje su vam potrebne da se promovirate u 2020. godini ", Paul Balcerak iz tvrtke Copacino + Fujikado i Skylar Piro, viši menadžer Enterprise Successa ovdje u Sprout Socialu, razbili su vlastite jedinstvene karijere i oživjeli ih. Prodavci svih razina sofisticiranosti nude savjete o rastu karijere i kako se nositi s teškim problemima koji će se susresti na putu.

Ovladajte ovim vještinama kako biste podigli razinu karijere.

Učite od svojih vršnjaka

Koji je bolji način naučiti se istaknuti kao prodavač društvenih medija nego provesti dan s jednim? U seriji Sprout Always On socijalni stručnjaci iz Twitter, Trenutak i više dijele priče o robnim markama, stvarni utjecaj njihovog rada, strategije koje slijede i kako sve to znanje taktičkog izvršenja pretvoriti u strateško razmišljanje.

S Twittera je Lindsay Bruce

s Brianom Casonom de Momentom

Društveni mediji i marketinške taktike neprekidno se razvijaju, baš kao što biste trebali i vi i vaše poslovanje, ali jedno je sigurno. Ako se trgovci zalažu za postizanje dosljednih rezultata i pružanje mjerljive poslovne vrijednosti, moraju biti spremni staviti podatke na prvo mjesto.

Trebate li alate za analitiku da biste iskoristili najviše iz svojih društvenih podataka? Ako još niste iskoristili besplatno 30-dnevno probno suđenje Sprout-a, započnite već danas.